Na Jesenicku dnes budou opět jednat o Národním parku

18. květen 2011

V České Vsi na Jesenicku dnes zasedá podvýbor pro ochranu přírody a krajiny Poslanecké sněmovny. Na společné jednání míří i zástupci místních samospráv, lesníci, ochranáři přírody i petenti. Během diskuse se totiž budou projednávat obě petice, které se na území Jeseníků v posledních dvou letech zrodily- petice na podporu vzniku Národního parku a petice za záchranu populace kamzíka.

Členové podvýboru Poslanecké sněmovny chtějí podle poslance Bořivoje Šarapatky vědět, zda jsou všechny strany schopny se dohodnout. „Chceme na základě tohoto setkání získat informace o tom, jak se jednotlivé strany dívají na nápad vyhlásit Národní park Jeseníky, který by měl být ve vrcholové partii těchto hor. Víme, že tento plán jinak hodnotí petenti, jinak zástupci obcí a jinak Lesy České republiky. Budeme hledat řešení celé této situace,“ dodal Šarapatka.

Poslance z podvýboru pro ochranu přírody a krajiny dnes čeká také vycházka v terénu. Zamíří do oblasti Velké Kotliny. Zítra pak navštíví bývalý vojenský areál v Mikulovicích na Jesenicku, kde se zrodilo městečko neziskových organizací.

autor: pol
Spustit audio