VIP osobnosti předvedou módní kolekci ve prospěch goril

18. květen 2011

Zoo Praha ve spolupráci s občanským sdružením Kedjom-Keku pořádají módní přehlídku a internetovou aukci originálních šatů ušitých z afrických látek. Výtěžek přispěje na ochranu goril nížinných a rovněž na stavbu školy v Kamerunu.

„Originální šaty a doplňky ušili studenti oboru Textilní a oděvní návrhářství Technické univerzity Liberec z látek dovezených přímo ze střední Afriky,“ uvedl Miroslav Bobek, ředitel pražské zoo. Kolekci, jejíž výslednou podobu mohli ovlivnit fanoušci Zoo Praha v sociální síti Facebook, předvedou v neděli 22. května ve 14 hodin herečka Klára Issová, moderátorka Terezie Kašparovská, herci Petr Vacek, Pavel Liška a Martin Zbrožek. Přehlídku bude uvádět Rey Koranteng.

V průběhu akce budou pořízeny fotografie všech modelů a díky partnerství s portálem Aukro.cz na tomto projektu začne ještě ten den, tedy v neděli 22. května ve 22 hodin, jejich internetová dražba. Ta bude probíhat ve třech vlnách, vždy od neděle 22 hodin do následující neděle 22 hodin na www.aukro.cz.

Jeden z modelů originální africko-české kolekce na léto 2011

„Výnos z prodeje originálních šatů bude rozdělen mezi Zoo Praha a Kedjom-Keku rovným dílem. Polovina výtěžku bude určena na podporu aktivit Zoo Praha ve střední Africe, které směřují k ochraně goril nížinných; polovina na školu v západním Kamerunu, kterou pod vedením Martina Mikeše staví Kedjom-Keku,“ vysvětlil Bobek.

V rámci doprovodného programu proběhne koncert skupiny TiDiTaDe, pro děti bude v divadélku Archa připravena africká pohádka O pravdě a lži. Po celý den bude možné ochutnat neobvyklé speciality v Restauraci Gaston a zakoupit tašky, čelenky, náušnice a další drobnosti vyrobené z originálních afrických látek.

autor: Zoo Praha
Spustit audio