Ústecký magistrát pořádá Dny bezpečnosti

26. květen 2011

Tři dny zaměřené na bezpečnost v dopravě začínají ve čtvrtek odpoledne v Ústí nad Labem. Na Kostelním náměstí u obchodního centra Fórum se můžete až do soboty poučit, pobavit anebo vyzkoušet různé věci.

Hasiči ukážou cisternu, rychlé záchranné auto a další techniku a předvedou také, jak rychle umějí vystříhat člověka zaklesnutého v havarovaném autě.

Policie předvede svá speciální auta a motorky. Na akci přispěje také ústřední automotoklub. Denisa Vaňková prozradila, co si můžete vyzkoušet: „ Simulátor nárazu ve třicetikilometrové rychlosti a také otočný simulátor, který simuluje převrácení auta.“

Kdo bude chtít, může svoje znalosti prověřit u zkušebních komisařů - i když se vám nepodaří projít testem, o řidičák nepřijdete. Zato můžete s komisařem probrat svoje slabiny. Nejen každý řidič by měl vědět, jak poskytnout první pomoc - a s tím pomůžou a poradí zdravotníci.

Nebudou se nudit ani děti. Městská policie pro ně připravila improvizované dopravní hřiště, kde si můžou zajezdit na vypůjčených koloběžkách. A také ony si můžou zasoutěžit u testů.

Akce zaměřená na bezpečnost v dopravě se koná u Fóra ve čtvrtek od patnácti do devatenácti hodin. V pátek a v sobotu můžete přijít už v deset.

autor: hau
Spustit audio