Tomáš Hermann: O historii přírodovědecké fakulty UK

30. květen 2011
Vstupte!

Nejen historie Přírodovědecké fakulty UK v Praze bude námětem dnešního rozhovoru. Tomáš Hermann. Detailně se např.soustředil i na život a dílo vědce a filosofa Emanuela Rádla, jemuž se věnoval ve své doktorské práci Život jako předmět vědy a filosofie - příspěvek k intelektuální biografii Emanuela Rádla.

Mgr. Tomáš Hermann, Ph.D. se narodil v roce 1974. Vystudoval filosofii a historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Doktorské studium absolvoval na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Jeho dizertace se týkala biologického díla Emanuela Rádla. Zabývá se dějinami filozofie, přírodních a historických věd v českých zemích. Působí v Kabinetu dějin vědy při Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR a na Katedře filosofie a dějin přírodních věd PřF UK. Je vedoucím redaktorem časopisu Dějiny věd a techniky.

Tomáš Hermann - portrét

Tématem rozhovoru s s Ivanem Boháčkem z časopisu Vesmír bude 90. let od založení Přírodovědecké fakulty UK a Přírodovědecké fakulty Německé univerzity v Praze.


Zítra ve Vstupte!

Úterní Vstupte! přináší pod titulem: Estetika v proměnách času záznam rozhovoru s filozofem Doc. Dušanem Prokopem z Filozofické fakulty UK v Praze.

autor: Ivan Boháček
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.