Oslavy Dne Dětí v zoo ve znamení ochrany ohrožených druhů

1. červen 2011

Jihlavská zoo připravila u příležitosti Dne dětí pestrý program pro všechny návštěvníky. V pátek (3. června) představí žáci a studenti z celé Vysočiny kampaň na záchranu primátů – budou připraveny výstavy obrázků, stylová divadla i prezentace. Vše od 9:00 do 13:00 hodin v africké vesnici Matongo.

V sobotu (4. června) potom jihlavská zoo ve spolupráci s Občanským sdružením Derbianus CSAW představí jednu z nejohroženějších antilop světa – antilopu Derbyho. Chystá se malování antilop na obličeje i na chodníky, výroba antilopích rohů, po celý den bude možné zakoupit trička, odznaky a další předměty na podporu záchranného programu pro antilopu Derbyho a dorazí i antilopa v životní velikosti! (Od 10:00 do 16:00 hodin)

Malý plameňáček

Ani na Den dětí (ve středu 1. června) nebudou návštěvníci jihlavské zoo ochuzeni – kromě spousty zajímavých přírůstků mohou shlédnout pravidelné ukázky výcviku dravců a sov (v 11:00 v 15:00 hodin) a začínají také tzv. Hadí středy v Matongu – povídání o hadech a ještěrech s praktickými ukázkami. Až do konce prázdnin každou středu v 10:30 v africké vesnici Matongo.

Malý nandu

Do zoo ale lákají také letošní zvířecí přírůstky a novinky – v nedávno otevřené zrekonstruované expozici Hacienda Escondido se zabydlují seriemy rudozobé a ary vojenské, zatím 8 mláďat mají plameňáci růžoví a v kombinovaném jihoamerickém výběhu pobíhá mezi lamami i 7 rozkošných mláďat nandu pampových. Zatím nejčerstvějšími přírůstky jsou mláďata lemurů kata – na ostrově u africké vesnice Matongo může zvídavý návštěvník vidět hned dvě.

autor: Zoo Jihlava
Spustit audio