Unie českých a slovenských zoo spustila novou webovou prezentaci

1. červen 2011

Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO) zahájila 1. června 2011 mediální ofenzívu na internetové síti. Sdružení 19 českých a slovenských zoo spustilo na adrese www.zoo.cz zbrusu novou webovou prezentaci a založilo také své oficiální stránky na Facebooku a dalších sociálních sítích (Twitter, YouTube).

Ve stejný den odstartovala na Facebooku i první společná soutěž – BabyZOOm 2011. Uvedl to prezident UCSZOO a zároveň ředitel ZOO Liberec David Nejedlo.

Cílem nových aktivit je přiblížit české a slovenské zoologické zahrady ještě více svým reálným i potenciálním návštěvníkům a také dalším zájemcům z řad laické a odborné veřejnosti. „Webové stránky a další produkty na síti návštěvníkům vštípí, co mají zoologické zahrady dvou sousedních států společného například v rámci globální ochrany fauny a v plnění ochranářské strategie nadnárodních organizací, jako jsou Světová či Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií, ale zároveň ponechávají dostatečný prostor pro svébytnou prezentaci každé jednotlivé zoo,“ vysvětlil Nejedlo.

Dominantou titulní strany www.zoo.cz je interaktivní mapa bývalého Československa s vyznačenou polohou všech členských zoo, odkud lze jediným kliknutím přejít na tzv. rodný list vybrané zahrady. Nechybí ani kalendář akcí, takže každý návštěvník během chvíle zjistí, jaké aktivity se pořádají ve všech zoo v Česku a na Slovensku ve vybraný den, stejně jako přehled všech zoonovinek. „Nová webová prezentace ani stránky na sociálních sítích nemají v žádném případě ambici nahradit domovské prezentace a počiny jednotlivých zoo, má to spíše být něco jako informační rozcestník a také účinný nástroj marketingu Unie zoo. Spolu totiž dokážeme už nyní oslovit takřka 6,5 miliónu našich návštěvníků prostřednictvím 3000 druhů zvířat, která ve všech našich zoo chováme,“ dodal Nejedlo.

Nové počiny na celosvětové síti by ale měly být jen začátkem společné propagace 19 českých a slovenských zahrad. Už letos totiž zoo plánují několik společných akcí, které by se měly uskutečnit ve stejný den či víkend ve všech zahradách najednou. 1. června také UCSZOO spustila na své facebookové stránce společnou 15denní hlasovací soutěž BabyZOOm 2011, kde mají zájemci možnost vybrat nej... mládě, které se v českých a slovenských zoo narodilo letos do konce května. Z účastníků soutěže bude vylosováno 7 výherců, kteří obdrží zajímavé ceny.

Unie českých a slovenských zoologických zahrad
- založena 1991
- sdružuje 19 českých a slovenských zoo od Plzně až po Košice
- prezidentem je od února 2011 MVDr. David Nejedlo, ředitel ZOO Liberec

autor: UCSZOO
Spustit audio