Radní jednali o pojistném za Průmyslový palác za uzavřenými dveřmi

7. červen 2011

Soudní tahanice mezi pražským magistrátem a pojišťovnami pokračuje. Radní hlavního města se dnes proto bavili kromě jiného také o tom, jak postupovat v kauze vyhořelého křídla Průmyslového paláce.

Jednání se konalo za zavřenými dveřmi a byli z něj vyloučení nejen ředitelé odborů, ale i všichni ostatní lidé, kromě samotných radních. Výsledek jednání nám popsal náměstek primátora Ivan Kabický, který zároveň zhodnotil dosavadní průběh.


"Ta původní soudní žaloba byla podaná 17.6.2009 a stále běží. A Praha získala v tomto prvním kroku 181 milionů, které v lednu byly připsány na účet hlavního města Prahy. Takže soudní proces stále běží, jak v režimu případné soudní pře, tak samozřejmě v mimosoudním jednání. Dnešní rada přijala jisté rozhodnutí, které je v tomto režimu tajné, a je to z toho důvodu, abychom hájili dobře svá práva," říká Kabický.

Konkrétní výstupy se tedy dozvíme nejdříve poté, kdy se uskuteční další soudní stání mezi pojišťovnami a pražským magistrátem.


Radní dnes ale měli na stole také materiál, který se týká revitalizace Staroměstského náměstí. Ani v tomto případě pzatím nejsou známy konkrétní výsledky a výstupy, protože k žádným nedošlo. Potvrdil nám to radní hlavního města Lukáš Kaucký: "Rada na dnešním zasedání finálně ustavila komisi, která se má do budoucna zcela vážně zabývat jak samotnou úpravou Staroměstského náměstí, tak případnou dostavbou Staroměstské radnice. To znamená, že v budoucnu – myslím tím v následujících měsících, nejpozději dvou třech letech – by měla přijmout finální rozhodnutí, zda dostavět či nedostavět Staroměstskou radnici. A pokud se rozhodne, že dostavět, tak samozřejmě určí, jakou nejvhodnější architektonickou variantu vybrat."

Na výslednou podobu Staroměstského náměstí si tedy musíme ještě nějaký čas počkat.

Spustit audio