Trenér Pouzar byl s hráči spokojen

15. říjen 2003

Jaroslav Pouzar pochválil po včerejším utkání celé mužstvo HC České Budějovice za zodpovědný a bojovný výkon proti týmu Slavie.

O fotbalový výsledek 0:0 v souboji českobudějovických hokejistů s mistrovskou Slavií se postarali bezchybnými výkony oba brankáři, z nichž Kučera vychytal svoji první nulu v extralize.

Beznadějně poslední tým tabulky hrál jako o život a předvedl nejen bojovnost, ale i hokejovou kvalitu. Výkon Budějovic se stal příslibem pro vybřednutí z krize.

Od úvodního vhazování se hrál urputný a nesmlouvavý hokej s řadou osobních soubojů. Mírně navrch měli Jihočeši, kteří se častěji dostávali do pásma Slavie. Střeleckou pozici si vypracovali Bělohlav, Kristek a především velice aktivní Sailer, jenž na pravém křídle znamenal pro obranu svých loňských spoluhráčů permanentní nebezpečí. První vážnou šanci hostí měl ve 14. minutě Klepiš a po něm Šaffer, který napálil tyčku po Kučerově levici. Prostřední dějství bylo na rušné situace před oběma brankami ještě bohatší. Hostující kapitán Beránek pořádně vyprášil Kučerovy betony, na druhé straně Šimánek zblízka minul. Kristek se Šimánkem přetáhli kombinaci v jízdě dva na jednoho, z protiútoku neskóroval ani Čermák, jenž netrefil opuštěnou klec, poté co budějovický gólman upadl mimo brankoviště. Sailerův pokus po objetí branky zlikvidoval Málek, na opačném konci znemožnil Beránkovi zakončit vracející se Bartoš. Tomica ze tří metrů pálil nad, Štrbův nebezpečný nájezd eliminoval obránce Graňák. Ve třetí dvacetiminutovce byly na obou týmech patrné obavy o výsledek, nehrálo se již tak otevřeně. Ve vlastním oslabení přesto stačil Málka protáhnout střelou od modré Jasečko, Supovu střelu zápěstím bravurně zlikvidoval Kučera. Pražané šli zbytečně do čtyřech za špatné střídání, ale tlak domácích v přesilovce zůstal bez efektu. Parádní kličkou se v rohu kluziště uvolnil Sailer, ale jeho nahrávka minula Robovu hůl. Při vyloučení Tomici necelé čtyři minuty před sirénou trefil Babka od modré tyčku. V prodloužení se mohl stát hrdinou Beránek, ale Kučera stihl včas pravým betonem přetnout dráhu kotouče. Slávistické obraně naopak zamotal hlavu Bartoš. Celým kluzištěm od vlastní branky prokličkoval Sailer, ale ani on na Málka nevyzrál.

Výsledek: České Budějovice - Slavia Praha 0:0 Rozhodčí: Venglář - Čech, Machálek. Vyloučení: 4:5. Diváci: 3210. Sestavy: České Budějovice: J. Kučera - Kolda, Babka, Jasečko, Mucha, Jindra, Kotaška - Sailer, P. Kaňkovský, Rob - Bělohlav, Štrba, Bartoš - Ondřej, Kristek, Šimánek. Trenéři: Pouzar, Caldr. Slavia Praha: Málek - J. Novák, Pojkar, P. Kadlec, Droppa, Graňák, Kolařík, Staněk - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Čermák, Antoš, Fadrný - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Tomica, Klepiš, Šaffer. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio