Kácení v pardubických Tyršových sadech má nové zastánce

22. červen 2011

Členové skupiny Města na kole a sdružení Offcity podpořili projekt revitalizace pardubických Tyršových sadů. Ty by měly projít v tomto roce zásadní rekonstrukcí.

Proti kácení stromů v parku ale vznikla petice, pod kterou se podepsala tisícovka obyvatel Pardubic. Lidé nesouhlasí s nadměrným kácením dřevin a plánují protestní aktivity.

Jak řekla členka skupiny Města na kole Eliška Vacková, otevřeným dopisem primátorce města vyjádřily obě skupiny projektu podporu a naopak se postavily proti aktivitám petičníků. Protestní akce ale zatím nechystají.

„Zatím to nezvažujeme, uvidíme, co způsobí tenhleten otevřený dopis. My jsme chtěli jen vyjádřit podporu. Ten důvod je zejména ten, že se teď objevují kritiky proti Tyršovým sadům a my si myslíme a dokonce se i začíná zvažovat, že by se ten projekt neuskutečnil. A my si myslíme, že by se od revitalizace nemělo odstoupit, protože je to jeden z nejsmysluplnějších zásahů do veřejného prostoru za posledních několik let,“ tvrdí členka skupiny Města na kole Eliška Vacková.

O problematice revitalizace Tyršových sadů jsme vysílali hodinový pořad. Naleznete ho zde.

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:
http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autor: KUB
Spustit audio