4 akce v 1 víkendu

24. červen 2011

Pražská zoo připravila na následující víkend bohatý program.

Sobota 25. června
Pražská zoo završuje úspěšný transport koní Převalského do Mongolska. V rámci Dnů Mongolska přibližuje návštěvníkům nejen události posledních dní, spojené s převozem čtyř koní Převalského z Prahy do země jejich předků, ale i mongolskou společnost a její vztah ke koním.
Navštivte pravou mongolskou jurtu (tradiční obydlí), která stojí až do sobotního večera u expozice koní Převalského. O svém vztahu ke koním zde bude v 15 hodin vyprávět herec Václav Vydra. Mongolista dr. Jiří Šíma pak návštěvníkům přiblíží, jaký význam mají koně pro Mongolsko a jeho obyvatele. Dr. Jiří Volf popíše začátky chovu koně Převalského v Praze a vznik mezinárodní plemenné knihy, kterou pražská zoo spravuje.

V sobotu 25. června se v zoo uskuteční ještě Den s Českou televizí. Zpravodajský tým ČT24 vyrazí přímo mezi své diváky. Od 11 do 16 hodin se budou moci návštěvníci zoo setkat v divadélku Archa s oblíbenými tvářemi jako je Jolana Voldánová, Iveta Toušlová, Marcela Augustová či Daniel Takáč a "na vlastní kůži" si vyzkoušet práci reportéra. Zpravodajská ČT24 bude zároveň z celého dne vysílat živé vstupy. Divácky atraktivní bude například trénink lemurů a slonů, komentovaný moderátory sportovní redakce.

Neděle 26. června
V neděli 26. června proběhne v zoo Dětský den s primátorem. Návštěvníci se mohou k programu připojit už v centru Prahy – z Rašínova nábřeží vyplouvá parník pod kapitánským velením primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody. V Zoo Praha v divadélku Archa bude probíhat celý den zábavný program – od dětské show Michala Nesvadby, přes bublinovou show klauna Bublína, až po zpívání s Dádou Patrasovou.

Orangutan Kama

Ten den také oslavíme s orangutanem Kamou, který se narodil v pražské zoo, 40. narozeniny! Ke kulatinám mu popřeje ve 12.30 hodin u venkovního výběhu Indonéské džungle ekonom Tomáš Sedláček. Jak se Kama měnil v průběhu 40 let? To přiblíží výstava fotografií v Galerii Gočárových domů, která bude k vidění až do konce července.

autor: Zoo Praha
Spustit audio