Hygienici kontrolují dětské tábory, zaměřují se hlavně na stravování

12. červenec 2011

Hygienici vyrazili na první namátkové kontroly letních táborů v přírodě. Na území Pardubického kraje mají po dobu prázdnin naplánováno asi sto inspekcí, které se zaměří na dodržování čistoty v kuchyních a dalších prostorách, kde platí přísná hygienická pravidla.

Přednostně se chystají posuzovat podmínky při stravování, přípravě pokrmů a skladování potravin. Podle Dagmar Švadlenkové z krajské hygienické stanice, jde o to, aby se předešlo případnému šíření průjmových onemocnění nebo jiným zdravotním problémům u dětí.

„Vzhledem k tomu, že tábory začaly teprve toho 1. nebo 2.července, tak jsme začali až tento týden provádět kontrolu, protože necháváme ty tábory trošku rozjet, aby si děti zvykly, vedoucí si zvykli. Najeli si nějaký režim. Pojedeme to až do konce prázdnin. Většinou navštívíme každý týden takové čtyři až šest táborů, co se týče územního pracoviště Pardubic. Samozřejmě i ve větším množství, protože na Ústeckoorlicku, na Chrudimsku mají táborů více, takže ty dělají tak dva až tři tábory denně,“ doplnila Dagmar Švadlenková.

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:
http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autor: wol
Spustit audio