Víkend s antilopou v Zoo Ostrava

27. červenec 2011

O následujícím víkendu se v ostravské zoologické zahradě uskuteční akce pro děti na podporu největší a zároveň nejohroženější antilopy na světě – antilopy Derbyho.

Sdružení Derbianus CSAW připravila tuto akci ve spolupráci s několika českými zoologickými zahradami včetně té ostravské.

Návštěvníci zoo se na akci seznámí s jednou z největších, nejkrásnějších a nejohroženějších antilop světa. Děti se budou moci pomocí malování na obličej proměnit v antilopy a vyrobit si slušivé rohy, připraveny budou také omalovánky, kreslení křídou na chodník a další zábava. Po oba víkendové dny bude možné také zakoupit trička, odznaky a další předměty na podporu záchranného programu pro antilopu Derbyho, který trvá již 11 let. Samozřejmě nebude chybět an i antilopa v životní velikosti! V sobotu proběhne program od 10 do 16 hod, v neděli od 10 do 14 hod.

Západní poddruh antilopu Derbyho ( Taurotragus derbiaus derbianus) se vyskytuje pouze v Senegalu, kde žije ve volné přírodě posledních asi 170 těchto nádherných zvířat, v lidské péči pod dohledem českých odborníků žije v Senegalu dalších několik chovných stád. Antilopa Derbyho je ohrožena ponejvíce pytláctvím a úbytkem životního prostoru v důsledku rozšiřování zemědělských oblastí. Zoo Ostrava podporuje záchranný projekt od podzimu 2010.

autor: Zoo Ostrava
Spustit audio