Boho Pop Up, Code:Mode na náplavce

3. srpen 2011

Pro ty, co rádi nakupují vintage a retro módu nebo o ní rádi polemizují, je od minulého týdne otevřený Boho Pop Up. Módní libůstky z 30. až 80. let jsou do 11. srpna vystavené v interiéru hotelu Czech Inn na Vinohradech. Pár vintage kousků bylo v minulém týdnu možné vidět i na letní edici Code:Mode.

Ta přinesla nepřeberné množství módy, doplňků, ale třeba i neobvyklých bicyklů. Naše oči zaujaly kolumbijské hodinky Mistura vyráběné převážně z organických materiálů. Pobavilo nás dětské „dark“oblečení Spookid a na českém trhu ojedinělé spodní prádlo Scafandr.

Patricia Madarová se pokouší oživit naši vintage a retro módní scénu 14denní akcí Boho Pop Up. V zajímavém interiéru hotelu Czech Inn ve Francouzské ulici je k zakoupení kolekce vintage a retro módy, doplňků 30. až 80. let včetně „customized“ kousků a designových originálů značky Boho. V rámci Boho Pop Up se uskuteční i několik doprovodných akcí s tématem vintage módy, bližší informace a data událostí najdete na FB pop upu.

Code:Mode začínal jako malá akce v alternativním prostoru NoD, později bylo možné několikrát za sebou navštívit Code:Mode v Karlínských halách, odkud minulé léto expandoval na pražský Střelecký ostrov. Tentokrát se organizátoři díky pozitivním ohlasům ze Střeleckého ostrova rozhodli uspořádat Code:Mode opět pod širým nebem, a to na smíchovské náplavce. Letos návštěvníkům nabídl pestrý program pro děti, nechyběla ani živá pouliční hudba a DJs . Více nám o sobotním programu řekla Jolana Teuberová.

Růžová a světle modrá si dodnes drží na trhu s dětským oblečením drtivou převahu. Najdou se ale temné výjimky. Třeba oblečení Spookid je pro děti, které holdují tmavším barvám.

02402488.jpeg

Spodní prádlo není zrovna typickým artiklem Code:Mode. Na smíchovské náplavce byl zastoupený jen jeden český výrobce – Skafandr.

Reportérku Annu také zaujaly luxusní hodinky z tropického dřeva a kůže zdobené okvětními lístky. Hodinky Mistura byly k vidění na stánku společnosti Didogo.

Odkazy:
www.codemode.cz
http://www.facebook.com/event



Playlist:
Kohwi – Play With Me (Wonder Beard Tapes)
Eternal Summers – On My Honour (Kanine)
Neon Indian – Fallout (Transgressive Records)
King Krule – Brain's Dead (House Anxiety)
Let Yetti – The Night (uns.)
Gucci Goth – Supersonic IIII (uns)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka