Biotop Kotynka navštívilo za první měsíc provozu přes pět a půl tisíc lidí

5. srpen 2011

Velký úspěch v návštěvnosti zaznamenal v červenci nový přírodní koupací biotop Kotynka v Dobřanech na Plzeňsku. I přes velmi nepříznivé počasí jej první prázdninový měsíc a první měsíc provozu navštívilo přes pět a půl tisíce lidí. Zhruba dvouhektarový areál za téměř 30 milionů korun vybudovalo město v blízkosti Psychiatrické léčebny. Nabízí nejen zázemí pro koupání, ale i různé možnosti sportovního vyžití. Vodu v koupališti čistí přírodní filtrace a je zcela bez chemie.

Potvrdila se i nízká energetická a provozní náročnost Kotynky, celý areál spotřeboval 3,6 MWh, z toho polovinu bufet. Do biotopu se dopustilo 70 m3 vody, provozní budova spotřebovala 50 m3.

Návštěvníci nejvíce oceňují originalitu přírodního koupacího biotopu, která spočívá v biologickém způsobu udržování čisté vody bez chemické úpravy. Koupání je díky tomu vhodné i pro alergiky.

Město Dobřany připravuje některé drobné novinky na spřírodním koupališti Jednou z nich je například umístění webové kamery na internetové stránky Dobřan přímo z Biotopu. Chystá se také konání kulturních akcí přímo v areálu koupaliště.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio