Velké opice z Ekotábora v zooparku

9. srpen 2011

V chomutovském zooparku se od začátku prázdnin objevují tlupy goril, orangutanů, gibonů a šimpanzů. Pro děti z příměstských ekotáborů se zoopark změnil v deštné pralesy, v kterých lidoopi překonávají každý den různé nástrahy. Kromě pracného shánění potravy a každodenních zkoušek mrštnosti a obratnosti v různých aktivitách musí čelit nebezpečí ze strany lidí a překonávat různá onemocnění a útoky obtížného hmyzu.

Celotáborová hra LIDOOPI navazuje tematicky na celoroční kampaň zaměřenou na záchranu velkých primátů, kterou vyhlásila Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií EAZA a PZOO ji podporuje. Pomocí her seznamujeme děti s reálným životem velkých primátů a s hrozbami, kterým musí tato zvířata čelit.

Letos bylo vyhlášeno 6 termínů ekotábora, které běží od začátku července do poloviny srpna. Všechny ekotábory byly rychle zaplněny včetně náhradníků, zájem o tábory je velký. Součástí tábora je setkávání se zvířaty chovanými v zooparku, jejich krmení nebo prohlídka Eurosafari. Oblíbenou součástí programu dětí je péče o domácí mazlíčky na Ekocentru, kde mají děti z tábora své zázemí.

autor: Podkrušnohorský ZOOPARK Chomutov
Spustit audio