ZOO připravuje narozeniny hrocha a hrabáče

20. srpen 2011

Pieta, samice hrabáče kapského, má dnes svůj velký den. Je jí 20 let a její narozeniny si s ní můžete oslavit ve 14.00 hodiny v Africkém domě. Více řekla mluvčí zoo Jana Ptačinská Jirátová: "My v současné chvíli chováme tři hrabáče kapské. Známou samici Kvídu, která byla na billboardech, její zpřízněnou "sestru" Pietu a k nim jsme minulý rok přivezli samce Draka. A právě Pieta je nejstarším obyvatelem. A protože jsme zjistili, že Gábina Osvaldová je velikou obdivovatelkou hrabáčů kapských, tak jsme se rozhodli na tyto narozeniny pozvat právě ji."

Pro změnu zítra se můžete zúčastnit křtin. Hrochovi, potomku Slávka, kterého můžete znát z bilbordové kampaně Seznamte se! a samice Marušky je už deset týdnů. Návrhy na jméno jste mohli zasílat i vy přes facebookový profil Zoo Praha. Vítězné jméno představí dnes slavnostně moderátor, herec a kmotr mláděte Marek Eben.

"Stovky návrhů k nám dorazily. Od tradičních českých jmen jako je Venda, František, Vlastík až po netradiční jako je Buřtík nebo Váleček. My jsme z nich udělali seznam deseti vybraných. Mezitím lidé mohli tipovat, které zvítězí, a to vítězné jméno zveřejníme v neděli na křtu, který se odehraje ve dvě hodiny."

autor: Šárka Krososková
Spustit audio