Přes Březnici na Svatou Horu

26. srpen 2011

V našem prázdninovém putování po nové poutní stezce Via Nova už dorazíme do cíle putování, které redaktor Václav Malina spolu s Vladimírem Silovským z Regionální rozvojové agentury Šumava a s nadšeným historikem Josefem Peckou zahájili ve vysílání ČRo České Budějovice první prázdninový pátek. Nyní dojdou do cíle na Svaté Hoře u Příbrami.

Minule jsme se s nimi ocitli u známého poutního místa po takzvané Třemšínské cestě. Tentokrát nás ku Svaté Hoře zavedou po druhé větvi stezky Via Nova přes vesničky Koupě a Hudčice Březnickou cestou.

Na Svaté Hoře u Příbrami skončilo naše rozhlasové putování po nové poutní stezce Via Nova na českém území. Slavnostní otevření části společného bavorsko-rakousko-českého projektu poutní cesty Via Nova se uskuteční 11. září 2011 na Bučině u Kvildy.

Průvodci stezkou Via Nova ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice byli redaktor Václav Malina, Vladimír Silovský z Regionální rozvojové agentury Šumava a znalec šumavské historie Josef Pecka.

autor: Václav Malina
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.