O osudu Ševarnadzeho se rozhoduje i v Moskvě

O řešení krize v Gruzii a dalším osudu prezidenta Ševarnadzeho se podle všeho rozhoduje také v Moskvě. Ještě večer tam s ministrem zahraničí Igorem Ivanovem a novým šéfem administrativy Vladimíra Putina jednal možný nástupce gruzínského prezidenta Aslan Abašidze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eduard Ševarnadze

Eduard Ševarnadze | Foto: Princeton University

Dokonce dvakrát se k delším rozhovorům se šéfem ruské diplomacie Ivanovem sešel v Moskvě představitel Všegruzínského svazu obrody a zároveň Adžarské autonomní gruzínské republiky Abašidze. Podle opozice si právě jeho vybral za nástupce prezident Eduard Ševarnadze.

Aslan Abašidze se navíc pozdě večer setkal s novým vedoucím Putinovy administrativy Dimitrijem Medveděvem, což jenom utvrzuje pozorovatele v názoru o výjimečnosti jeho postavení. Vladimir Putin už mezitím konzultoval telefonicky dění v Gruzii přímo s Eduardem Ševarnadzem. Podrobnosti nebyly zveřejněny, ale je jisté, že Rusko nemá zájem na destabilizaci situace v zemi, a to i proto, že má v Gruzii své vojáky a země navíc sousedí s Čečenskem.

Markéta Kaclová, Petr Voldán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme