Moja odchází do Španělska

29. září 2011

Téměř sedmiletá Moja odejde v polovině října do španělského Cabárcena. Je ve věku, kdy samice běžně opouští své rodiče a zakládají si vlastní rodiny. Vzhledem k obrovské popularitě Moji se pražská zoo rozhodla uspořádat speciální rozlučku.

V neděli 2. října ve 14 hodin proběhne u Pavilonu goril Loučení s Mojou. Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a kurátor savců Pavel Brandl prozradí podrobnosti k jejímu odjezdu. Kmotra Moji, Dagmar Havlová, pronese prostřednictvím videozáznamu přání historicky nejoblíbenější české gorile do dalších let. Programu se osobně zúčastní i další hosté - mezi nimi například zpěvačka Lucie Bílá, která se stala interpretkou Mojiných příběhů na pohádkových CD Moja a páv a Moja, tatu a tiplíci. Ty vznikly na základě stejnojmenných knih Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové.

Moja dostane od zaměstnanců zoo speciální pas na cestu do Cabárcena. Návštěvníci si budou moci zakoupit kalendář na rok 2012 či speciální pohlednice s Mojou, které bude možno orazit otiskem jejího prstu. Program se ponese ve španělském duchu. Atmosféru dokreslí taneční ukázky flamenga či prodej speciálních dětských drinků „Mojito“.

Moja s Kiburim

Vše vyvrcholí v 16 hodin rozlučkovým „Plesem zvířat“ ve Vzdělávacím centru. Všechny děti v maskách jsou srdečně zvány!

autor: Zoo Praha
Spustit audio