Daruj krev s Českým rozhlasem - již po čtyřiašedesáté

18. říjen 2011

Ve středu 19. října se v rámci akce Daruj krev s Českým rozhlasem uskuteční již 64. odběr krve. Odběry budou probíhat v Praze, ale i Plzni, Hradci Králové nebo Karviné. Již zítra lze darovat krev v Ostravě, Frýdku-Místku nebo Opavě.

V Praze mohou dárci zamířit od 8:00 do 13:00 hodin na transfuzní oddělení Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, pavilon G, U Nemocnice 2, 120 00 Praha 2.


V regionech proběhnou odběry v úterý 18. října od ranních hodin v transfuzních stanicích nemocničních zařízení v Ostravě - Porubě (Krevní centrum FNO), ve Frýdku-Místku, v Opavě a v Třinci. Ve středu 19. října mohou dárci přijít do transfuzní stanici Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, v Hradci Králové do Fakultní nemocnici od 7 hodin a v Plzni – Borech do tamní Fakultní nemocnice v době od 6:30 do 17:30 hodin.

„O prospěšnosti této naší aktivity nás jednoznačně přesvědčil velký zájem veřejnosti při minulém odběru, kdy přišlo darovat krev hned několik desítek prvodárců. Věřím, že se zejména mezi mladými lidmi najdou další noví dárci.“, pochvaluje si projekt generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

O průběhu akce budou pravidelně informovat stanice Českého rozhlasu.

Další informace, jak darovat krev a na co nezapomenout, najdete na stránkách darujkrev.rozhlas.cz nebo facebook.com/ceskyrozhlas.

Patronkou akce Daruj krev s Českým rozhlasem je rychlobruslařka a olympijská vítězka Martina Sáblíková. Celý projekt organizuje Český rozhlas ve spolupráci s transfuzním oddělením Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, Centrem sportu Ministerstva vnitra ČR a agenturou SPORT INVEST GROUP.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace