Brněnská botanická zahrada nabízí výjimečnou výstavu citrusů

22. říjen 2011

Výjimečná kolekce citrusů a dalších exotických rostlin je až do zítřka vystavena v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Nabízí na dvě stě exemplářů. Řada z nich má právě dozrávající plody.

Na výstavě s Masarykovou univerzitou spolupracují pěstitelé z Klubu citrusářů Brno. "Každý přiveze to, co má právě plody, kvete, nebo co je pro návštěvníky jinak atraktivní," láká pracovnice botanické zahrady Magdalena Chytrá.

Kromě čichových a obrazových vjemů mohou návštěvníci načerpat i řadu informací. Podle Magdaleny Chytré například o využití rostlin v kuchyni a v lidovém léčitelství: „Máme tady například citrónovou šťávu, která se používá jako náhražka citrónu do jídel nebo do čaje. Jsou tady i blahovičníky, které se mohou využít v lidovém léčitelství."

V brněnské botanické zahradě je podobná výstava citrusů poprvé. V dřívějších letech se konala v brněnském Centru volného času v Lužánkách.

Výstava v botanické zahradě v areálu Masarykovy univerzity v brněnské Kotlářské ulici je otevřena ještě dnes a zítra vždy od 9 do 17 hodin.

autor: hol
Spustit audio