Supí lety nad zoo aneb netradiční drakiáda

24. říjen 2011

Na pátek 28. října připravila ostravská zoologická zahrada netradiční drakiádu, v letošním roce zaměřenou na problematiku ochrany a ohrožení supů.

Mrchožraví živočichové se mezi lidmi bohužel netěší velké oblibě. Kromě požírání těl uhynulých zvířat se lidem často nelíbí ani jejich vzhled. V důsledku tohoto neoprávněného negativního postoje a pronásledování ze strany člověka se mnoho z nich stalo ve volné přírodě ohroženými, někteří se dokonce ocitli na pokraji vyhubení. V přírodě ale mají své nezastupitelné místo. Plní funkci tzv. zdravotní policie, která udržuje prostředí „čisté“ od uhynulých těl zvířat, ze kterých by se mohly šířit nemoci, zápach a další nepříjemnosti. A supi mezi ně určitě patří!

V této souvislosti Vás zveme do ostravské zoo na netradiční drakiádu, která připomene důležitou úlohu těchto majestátních dravců a představí projekty na jejich záchranu, do kterých je zapojena i ostravská zoo. Jedná se o projekty návratu supa hnědého a orlosupa bradatého do Alp, kde byli oba dravci člověkem v minulosti vyhubeni. V případě supa hnědého poskytla naše zoo bezplatně prozatím jedno mládě pro vypuštění, v případě orlosupa bradatého to bylo již mláďat pět.

Supí lety nad zoo

Drakiáda se uskuteční v pátek 28. října 2011 od 13:00 hod v areálu zoo. Tentokrát tedy budeme místo draků pouštět papírové supi. Všechny děti do 15 let, které si přinesou vlastnoručně vyrobeného létajícího supa, budou mít vstup na tuto akci zdarma (tj. od 12:30 hod). Akce se uskuteční pouze za příznivého počasí.

Tento den také proběhne mimořádné komentované krmení supů, a to v 15:00 hodin u voliéry supů bělohlavých.

autor: Zoo Ostrava
Spustit audio