Berezovskij příčinou nové roztržky mezi Ruskem a Gruzií

Kontroverzní ruský milionář Boris Berezovskij, který získal politický azyl v Británii, podnikl bleskovou návštěvu Gruzie. Tento kdysi vlivný mediální oligarcha je v Rusku je stíhán pro rozsáhlé podvody a byl na něj vydán zatykač. V Tbilisi strávil jenom pár hodin, ale jeho cesta vyvolala u politiků v Moskvě zlost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: All-moscow.ru

Je to další demonstrace postojů oficiálních míst Gruzie, že si nepřejí spolupracovat s Ruskem při zamezení pohybu představitelů organizovaného zločinu, rozčiloval se nad skutečností, že gruzínská policie Berezovského nezadržela, šéf zahraničního výboru ruského parlamentu Dmitrij Rogozin.

Jak bylo v Tbilisi oficiálně potvrzeno, Boris Berezovskij přiletěl do gruzínské metropole z Londýna v noci na dnešek. Protože ale ani pod tímto jménem, ani pod jménem, na které měl vystaven platný pas - Elenin Platon - není v Gruzii stíhán, neměly prý úřady právo kontroverzního podnikatele zadržet.

Berezovskij, který je v Moskvě obviněn z rozsáhlých podvodů, se v Tbilisi setkal se svým bývalým společníkem, gruzínským podnikatelem Patarkacišvilim, kterého chce Rusko také zatknout. Poté se v pět hodin ráno vrátil zpět do Londýna.

Petr Voldán, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme