Zahájení stavby Návštěvnického centra v Zoo Ostrava

8. listopad 2011

V měsíci říjnu byla v ostravské zoologické zahradě zahájena další velká stavba. Jedná se o projekt multifunkčního objektu Návštěvnického centra, které se stane střediskem ekologické výchovy v zoo a jehož součástí bude i restaurace s celoročním provozem.

Postavena bude i venkovní učebna a odpočinková zóna s terasou. Vznikne tak komplexní zázemí pro vzdělávací a osvětovou činnost v zoo. Odpočinková zóna pojme i hrací místa pro děti s vodní tématikou. Celý objekt Návštěvnického centra bude svým technickým řešením demonstrací ekologických přístupů. Při realizaci dojde k využití ekologických materiálů a zároveň bude stavba realizována jako tzv. nízkoenergetický objekt. Provoz budovy tak zajistí obnovitelné alternativní zdroje energie. Nově postavené návštěvnické centrum se bude nacházet v místě bývalé a dnes již zbořené restaurace naproti výběhu pro jeleny a uvede se do provozu na jaře roku 2013.

Projekt Návštěvnické centrum – středisko ekologické výchovy v Zoo Ostrava je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci ROP Moravskoslezsko a statutárním městem Ostrava.

autor: Zoo Ostrava
Spustit audio