Obecně prospěšná společnost České Švýcarsko slaví letos desáté narozeniny

9. listopad 2011

Do povědomí turistů se dostávají krásy Českého Švýcarska i zásluhou stejnojmenné obecně prospěšné společnosti. Ta letos slaví desáté narozeniny. Tedy jubileum, které je dost dobrým důvodem k ohlédnutí za uplynou činností.

„Jako velký přínos vidím to, že se dal do kupy tým lidí, který se stará o rozvoj cestovního ruchu a o ochranu přírody a krajiny...“ pochvaluje si předseda správní rady Obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko Jan Eichler.

Ředitelem obecně prospěšné společnosti byl řadu let Marek Mráz: „Co se nepovedlo dotáhnout do konce je zápis Českosaského Švýcarska do seznamu UNESCO, ale věřím že věci jsou na dobré cestě.“

„Rozhodně je na co navazovat. Naše společnost je plná aktivit, projektů, zaměstnanců, kteří vědí co a jak dělají, jsou odborně zdatní a kvalifikovaní...“ dodává nový ředitel Filip Brodský.

„Mám to štěstí že jsem byl tři roky předsedou správní rady... Všichni by mohli vidět, kolik úsilí věnovali lidé v o.p.s. České Švýcarsko tomu, aby propagovali tento region a jsem přesvědčen, že Českosaské Švýcarsko je v té přeshraniční spolupráci příkladným regionem pro celou Českou republiku, neřkuli pro střední Evropu.“ chválí činnost společnosti radní Ústeckého kraje Radek Vonka.

autor: Josef Suk
Spustit audio