Představili jsme vám motorovou soupravu Regio-Schuttle, její interiér i jízdní vlastnosti

9. listopad 2011
Region expres , Region expres , Region expres

Představili jsme si jednu novinku na českých tratích. Je určena pro osobní dopravu, jedná se o motorovou soupravu Regio-Schuttle od švýcarské skupiny Stadler.

Světlo světa ovšem spatřila ve výrobním závodě v Berlíně. Představili jsme vám nejen interiér soupravy, ale také jízdní vlastnosti.

České dráhy postupně uvádějí do provozu tyto nové vlaky. Například v libereckém kraji hned šestnáct jednotek zvýší do konce roku komfort samotného cestování. A nejen na Liberecku, na pěti tratích takzvané Jizerskohorské železnice. Sedmnáct dalších souprav se objeví v kraji Vysočina.

Co ale jízdní vlastnosti, ovládání a třeba nejvyšší rychlost? Nic z toho vám nezůstalo utajeno. Do kabiny strojvedoucího nás pozval Roman Kvíčala.

Zajímavost na závěr:
Nabídl jí svým čtenářům časopis Železničář. Evropa totiž měřila spokojenost cestujících na železnici. Průzkum se konal v pětadvaceti zemích a ukázal, že nejvíce připomínek mají lidé v Polsku, Bulharsku a Rumunsku.

Pokud jde o Českou republiku, za příjemné zjištění výzkumu je možné považovat výsledky frekvence cestování vlakem. Česko se totiž dostalo na první místo. Znamená to jediné - lidé, kteří cestují po kolejích, vlak využívají velmi často. V rámci Evropské unie dokonce nejčastěji ze všech států.

Spustit audio