Na Gastrofestu v Českých Budějovicích ochutnáte i pokrmy z exotických zvířat

10. listopad 2011

V areálu českobudějovického výstaviště ve čtvrtek začíná třídenní Mezinárodní gastronomický festival Gastrofest 2011. Jubilejního 15. ročníku se zúčastní kuchaři nejenom z evropských zemí, ale také z Thajska, Dominikánské republiky, Japonska či Austrálie.

Kuchaři se budou prezentovat na kilometr dlouhé prohlídkové trase v pavilonu Z a T. Nebude chybět ani tradiční soutěž Český kapr a také Budějovické mlsání o nejlepší cukrářský výrobek. Jednou z novinek budou speciality připravené podle historických rožmberských receptů a pokrmy z netradičních surovin.

Více prozrazuje programový ředitel Gastrofestu Petr Šíma: „Výjimečné bude množství degustačních míst. K ochutnání budou masa z Afriky – ze zebry, antilopy springbok či buvola vodního. Uskutečníme pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů s rozhlednou slouženou z chodských koláčů. Měla by být vysoká něco přes tři metry a pohled na ni bude stát za to.“

Spustit audio