Na Gastrofestu v Českých Budějovicích ochutnáte i pokrmy z exotických zvířat
V areálu českobudějovického výstaviště ve čtvrtek začíná třídenní Mezinárodní gastronomický festival Gastrofest 2011. Jubilejního 15. ročníku se zúčastní kuchaři nejenom z evropských zemí, ale také z Thajska, Dominikánské republiky, Japonska či Austrálie.
Kuchaři se budou prezentovat na kilometr dlouhé prohlídkové trase v pavilonu Z a T. Nebude chybět ani tradiční soutěž Český kapr a také Budějovické mlsání o nejlepší cukrářský výrobek. Jednou z novinek budou speciality připravené podle historických rožmberských receptů a pokrmy z netradičních surovin.
Více prozrazuje programový ředitel Gastrofestu Petr Šíma: „Výjimečné bude množství degustačních míst. K ochutnání budou masa z Afriky – ze zebry, antilopy springbok či buvola vodního. Uskutečníme pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů s rozhlednou slouženou z chodských koláčů. Měla by být vysoká něco přes tři metry a pohled na ni bude stát za to.“
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Sociolog: Máte našetřeno, nedostanete dávky. Aby o ně nežádali ti, kdo neplatili odvody a mají nízký důchod
-
Rusové intenzivně bombardují Ukrajinu, aniž by utrpěli výrazné ztráty. Je to poprvé od začátku války
-
Hokejisté Pardubic přestříleli Třinec 6:3 a srovnali stav finálové série na 1:1 na zápasy
-
Poslanci jednali čtyři hodiny o insolvencích. ‚ODS má v otázce oddlužení blíž k ANO,‘ řekl ministr Blažek