Martin na bílém koni míří pod Bílou věž

19. leden 2017

Ani letošní jedenáctý listopad nebude výjimkou a bílý kůň doveze úderem 16 hodiny Martina opět pod Bílou věž, kde se mohou Hradečané těšit na oficiální start zimní sezóny.

Přítomným zazpívá dětský sbor Jitro, ve stáncích budou k prodeji i ochutnávce svatomartinské rohlíčky a svatomartinské víno a mnoho dalších tradičních lahůdek i adventních inspirací.

Obvyklé každoroční vítání Martina na bílém koni má i letos v podtextu slogan, že zimou turistická sezóna v Hradci Králové a na Královéhradecku nekončí.

Logo

Důkazem toho budou mnohá pozvání na akce a zajímavosti nejen v Hradci, ale i v okolí. Nezbytnou součástí bude i křest nových propagačních materiálů, které budou tou správnou navigací pro nerozhodnuté.

Součástí programu bude i promítání animovaných příběhů osobností českých duchovních dějin a prezentace nového turistického průvodce věnovaného jednotlivým regionům České republiky a příběhům osobností, které ovlivnily duchovní dějiny nejen v samotném regionu, ale i v širším národním či dokonce celoevropském měřítku.

V 17:15 vystoupí žáci ze ZUŠ Habrmannova v kapli sv. Klimenta a návštěvníci mohou zavítat nejen do kaple, ale i na Bílou věž či do katedrály sv. Ducha. Všechny tyto objekty budou zvát k prohlídkám až do šesté hodiny večerní.

Ve stáncích bude připravena ochutnávka a prodej svatomartinských rohlíčků a svatomartinského vína, nabídka perníčků, medoviny a svíček, čokolády a vánočních inspirací. Obdivovat všichni mohou také ukázky kovářského řemesla a případně zakoupit některý z krásných kovaných předmětů.

Spustit audio