Máme cenu!

23. listopad 2011
Monitor

V polovině listopadu získal projekt Utajená obrana železné opony, na kterém se podílí také Český rozhlas Leonardo, cenu Asociace mezinárodního vysílání v Londýně.

Projekt obdržel „zvláštní uznání“ v kategorii „Nejlepší pořad napříč médii“. Porota udělila ocenění za "velmi dobré využití multimedií k zapojení posluchačů a návštěvníků webu“. Ocenila také, že „pro uživatele jde o herní zážitek a projekt i nadále přináší výsledky".

Asociace mediálního vysílání uděluje prestižní ceny The 2011 AIBs - The AIB International Media Excellence Awards za prvotřídní pořady rozhlasu a televize už pátým rokem.

Kromě „Utajené obrany železné opony“ získal ocenění také pořad Stanislava Motla "Letec a smrt". Ten obdržel první cenu v kategorii "Nejlepší investigativní dokument".

Český rozhlas v letošním roce získal nejvíce ocenění po BBC. Ostatní oceněná média byla například japonský veřejnoprávní vysílatel NHK, irský RTÉ, Dánský rozhlas atd.

Nezávislá porota odborníků a profesionálů z oblasti rozhlasového a televizního vysílání hodnotí díla zaslaná z mediálních organizací celého světa. Kategorie jsou rozděleny zvlášť na rozhlas a televizi, pořady vytvořené pro více médií, ocenění pro inovativní marketingové kampaně, využití technologií a ocenění veřejnosti.

Spustit audio