Podezřelí manažeři Union banky jsou na svobodě

Trojice bývalých vrcholných manažerů zkrachovalé Union banky je na svobodě. Žalobce je po několikahodinovém výslechu propustil a nenavrhl vazbu. Jsou obviněni za to, že poskytli úvěr firmě, která měla s Union bankou blízké vztahy. Peněžnímu domu tak měli způsobit škodu přesahující 140 miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Union banka

Union banka

Státní zástupce Alexandr Dadam upřesňuje důvody propuštění manažerů. "Propuštění ze zadržení došlo z ohledu na skutečnost, že nebyly shledány důvody pro vazbu, tedy nebyly zjištěny konrétní skutečnosti které by odůvodňovaly obavu, že by obvinění mohli uprchnout nebo působit na dosud nevyslechnuté svědky, nebo že by snad mohli pokračovat v trestné činnosti, pro kterou jsou stíháni."

Podle neoficiálních informací obvinění z porušování povinností při správě cizího majetku čelí předseda představenstva a bývalý generální ředitel peněžního ústavu Tomáš Seidler, místopředsedkyně představenstva Alena Pejčochová a bývalý člen představenstva a ředitel pro obchod Tomáš Michal.

Markéta Kaclová, Jana Zemanová, Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme