Adventní víkend ve znamení bohatého programu v Zoo Praha

1. prosinec 2011

Setkání sponzorů, vernisáž výstavy, prohlídka stavby „slonince“, křest CD a rozsvěcení vánočního stromu - to vše nabízí pražská zoo na víkend 3. a. 4. prosince.

Přijďte si prohlédnout adventně vyzdobenou zoologickou zahradu! V sobotu 3. prosince v 11 hodin proběhne předvánoční Setkání sponzorů Zoo Praha. U příležitosti této již tradiční akce udělí ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek ceny pro sponzory roku 2011, tzv. Richardy. Ty jsou rozděleny do třech kategorií - Divoký Richard představuje ocenění za nápaditost a vtip sponzorského počinu, Malý Richard je určený pro děti a školy, které se rozhodly adoptovat či sponzorovat vybraný živočišný druh a Velký Richard pro dárce z firemních sfér.

V sobotu budou mít návštěvníci zoo také jedinečnou možnost navštívit stavbu nového pavilonu pro slony, včetně jeho zázemí – dostanou se tak do míst, kam budou mít později přístup pouze chovatelé a jejich svěřenci. Prohlídky s průvodcem budou probíhat od 10 do 15.30 hodin.

Návštěvníci budou moci navštívit budoucí areál pro slony

Ve 13 hodin se ve Vzdělávacím centru Zoo Praha uskuteční vernisáž výstavy s názvem Zpátky v divočině. Fotograf Petr Jan Juračka na ní představí unikátní velkoformátové fotografie, na kterých zachytil koně Převalského po čtyřech měsících strávených v rezervaci Khomiin Tal na západě Mongolska. Výstava bude k vidění až do konce roku.

Vizualizace areálu pro slony a hrochy

V neděli 4. prosince pokřtí Zoo Praha další z řady pohádkových CD – Plachtovu Pučálkovic Aminu, která právě vychází ve vydavatelstvích Radioservis a.s. a Tympanum. Režie příběhu „přerostlého psíka“ se ujal Jan Jiráň, hlasy pohádkovým postavám propůjčili Jaroslava Kretschmerová a Jiří Lábus. Všichni tři tvůrci se zúčastní autogramiády CD, která proběhne v 15 hodin u Vzdělávacího centra!

V neděli se bude křtít CD Pučálkovic Amina

Podrobnější informace o adventním víkendu, v rámci kterého bude také rozsvícen vánoční strom, se dozvíte na webových stránkách Zoo Praha zde.

autor: Zoo Praha
Spustit audio