Zaměstnanci jihlavského Bosche už ví do čeho jdou

8. prosinec 2011
Zprávy z

Odboráři jihlavské strojírenské firmy Bosch Diesel už podepsali s vedením firmy smlouvu na příští rok. V dalších velkých firmách na Vysočině za sebou mají většinou odboráři první informativní schůzky.

Odboráři se s vedením jihlavského Bosche dohodli na navýšení platů všem zaměstnancům o 550 korun, pracovníci si navíc od ledna příštího roku polepší na příspěvku na penzijní připojištění, který se zvýší z pětistovky na šestset korun. Další úspěch si odboráři připsali, když se jim podařilo udržet už dříve vyjednané výhody jako jsou 13. a 14.plat, pět týdnů dovolené navíc a nadstandardní příplatky.

V jihlavském Motorpalu mají za sebou odboráři zatím informativní schůzku, jasno budou mít do 27. prosince. Ve žďárském Žďasu by zaměstnanci měli dostat přidáno a zachovány by měly být také dosavadní bonusy, například pět týdnů dovolené nebo rekondiční pobyty pro zaměstnance v rizikových provozech. V havlíčkobrodském Pleasu se bude o platech jednat první týden v lednu, zaměstnanci tam dostanou přidáno minimálně o inflaci.

Spustit audio