Naučná lesní stezka Týn nad Vltavou

29. září 2011

Jedna z nejhezčích naučných stezek je právě na kopci Semenec u Týna nad Vltavou, a tak doporučujeme její návštěvu v každém ročním období. Dlouhá je necelých šest kilometrů, pokud ji půjdete s dětmi, počítejte s tím, že dopoledne či odpoledne budete na cestu potřebovat, dospělým trvá cesta necelé dvě hodiny.

Naučná lesní stezka začíná i končí hned pod rozhlednou a právě v těchto místech se setkala redaktorka Romana Kostohryzová s Barborou Šímovou z občanského sdružení Stanice pomoc přírodě, která vznik stezky iniciovala.

Cíl: Naučná lesní stezka Týn nad Vltavou
Dostupnost:
- autem můžete dojet až k rozhledně u které je začátek Naučné lesní stezky, nachází se 2 km nad městem na kopci Semenec, značená je už z města (z náměstí výjezd do kopce směrem k DK Sokolovna, před DK odbočka doleva)
- autobus staví pouze v centru města
Přístupné: celoročně
Vstupné: není
Kontakt: www.tnv.cz/cz/turisticke-informace/naucna-lesni-stezka-semenec
GPS: 49°13'55.026"N, 14°24'40.808"E


Zvětšit mapu
autor: Romana Kostohryzová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.