Předvánoční víkend v Zoo Praha

14. prosinec 2011

Pražská zoo láká své návštěvníky nejen na procházky za zvířaty, ale i na chvíle klidu strávené bez předvánočního stresu.

Pokud patříte mezi ornitologické nadšence, nebo vás „pouze“ zajímá, jaké nezvyklé ptačí obyvatele můžete pozorovat v průběhu zimy na Vltavě kousek od zoologické zahrady, zúčastněte se sobotní Ornitologické vycházka za zimními obyvateli Vltavy. Pokud budete mít štěstí, uvidíte vzácné severské druhy kachen, jako je hohol či morčák. Těšit se můžete také na slípky zelenonohé, různé druhy racků, volavky popelavé, kormorány velké, poláky velké a chocholačky nebo potápky malé. Ornitologická vycházka se uskuteční v sobotu 17. prosince v 8.30 hodin. Skupina vedená zkušeným ornitologem RNDr. Martinem Smrčkem vyrazí od hlavního vchodu do zoo. S sebou se doporučuje teplé oblečení, boty do terénu a dalekohled. Ornitologická vycházka je pro všechny zájemce připravena zdarma!

Klidný víkend bez nákupů, shonu a uklízení si můžete užít také díky programu pražské zoo s názvem Pohodové Vánoce – hrajeme si s Legem! Zájemci z řad dětí si budou moci po celý víkend 17. a 18. prosince vyrobit drobné dárky, vánoční ozdoby nebo přáníčka. Kromě toho budou ve Vzdělávacím centru Zoo Praha k dispozici nejrůznější stavebnice Lego a Duplo. Postaví si děti dům nebo třeba celou zoologickou zahradu? Pozvání platí pro celé rodiny - pro ty, kteří jsou hraví, ale nechtějí si stavět, budou připravené stolní hry. Chybět nebude ani soutěž o některou ze stavebnic!

autor: Zoo Praha
Spustit audio