Škoda Auto otevřela v Kosmonosích nové Servisní a tréninkové centrum

15. prosinec 2011

Mladoboleslavská automobilka otevřela v Kosmonosích nové Servisní a tréninkové centrum.

Budova, která se nachází nedaleko sídla společnosti Škoda Auto, je jedním z nejmodernějších vzdělávacích center v automobilovém průmyslu. Budou se zde konat technická a obchodnická školení pro importéry a prodejce značky z celého světa.

Výstavba nového centra trvala pouze čtrnáct měsíců, společnost Škoda Auto do ní investovala částku šesti milionů euro. Strukturální fondy EU stavbu podpořily dalšími 2,5 miliony eur.

U prodejců a v dílnách s logem Škoda Auto pracuje v současné době po celém světě na patnáct tisíc zaměstnanců. Po roce výstavby vznikla v Kosmonosích moderní pětipatrová budova s mnoha možnostmi využití.

Těžiště školení spočívá v oblastech techniky, procesů, řízení a organizace, IT a výroby karoserií. Teoretické a praktické školení může v novém centru absolvovat až 200 osob denně.

V pěti patrech se nachází různé učebny, které jsou vybavené nejmodernější prezentační technikou. Vedle četných školicích místností se tu nachází také místnost pro videokonference, archiv a knihovna nebo karosářská dílna.

Prezentační hala s kapacitou 100 osob nabízí mimořádně velkorysé možnosti pro podrobné seznámení se s vozy. Nejvyšší patro z větší části zabírá konferenční sál. Přízemí, které je zčásti otevřené, slouží jako parkoviště pro školicí vozy, sklad a technické zázemí budovy.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio