Do ulic Chomutova se opět vrátily prostitutky

20. prosinec 2011

Lidé v okrajových částech Chomutova jsou opět nespokojení. Do ulic se vrátily prostitutky, o kterých vedení města tvrdí, že už téměř vymizely. Nejhorší situace je v Lipské a Kadaňské ulici. Co s tím hodlá město dělat?

Prostitutky sice z Chomutova nikdy úplně zmizely, bylo jich tu ale podstatně méně než v současnosti. Asi nejvíce pozornosti na ně soustředilo vedení města s městskou policií v roce 2009, kdy byl v Chomutově vyhlášený tak zvaný Záchranný kruh. Ten měl za cíl zbavit město dlužníků a vytlačit prostitutky z ulic města.

V Lipské ulici se dokonce objevily varovné cedule, které v češtině a v němčině varovaly řidiče před nebezpečím, které jim může přivodit sex s prostitukou.

Místním se nelíbí, že ženy se veřejně prodávají za bílého dne a nabízejí své služby i před dětmi, které tudy chodí do školy. Někteří dokonce poukazují na to, že místo aby policie zasáhla, prohodí s nimi pár slov a pak zase odjede. Jak se k těmto informacím na svém jednání město postaví, ale budeme vědět až odpoledne.

autor: Eva Holá
Spustit audio