Šťastný konec na Brněnské přehradě

Šťastně skončil příběh dvou bruslařů, pod nimiž se dnes odpoledne propadl led na brněnské přehradě. Ačkoli očití svědci tvrdili, že oba lidé zmizeli pod hladinou a jejich těla hledali policejní potápěči, policie před chvílí dospěla k jinému závěru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hrad Špilberk

hrad Špilberk | Foto: Jan Rosenauer

Českému rozhlasu to potvrdil mluvčí brněnského policejního ředitelství Zdeněk Lubas. "Ty osoby, které se měly utopit, byly nalezeny v hospodě, kde se chlubily svými zážitky, že se probořily. Jsou naprosto v pořádku, takže těch 30 lidí, kteří tady běhali, jsou také rádi, protože se nikomu nic nestalo." Záchranáři varují lidi, aby se nepouštěli na led, který v tomto období kvůli mírnému oteplení na mnoha místech ztrácí sílu a místy má jen 3 centimetry.

Podle svědků se jeden z mužů pohyboval po ledě, který od rána kvůli mírnému oteplení taje. Náhle se led prolomil. Když se začal topit, spěchal mu na pomoc kolemjdoucí. I on skončil ve vodě.

Markéta Kaclová, Regina Prouzová-Květoňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme