Kontroly honů v Olomouckém kraji odhalily alkohol u jednoho muže

28. prosinec 2011

Více než pět set myslivců zkontrolovali letos policisté v Olomouckém kraji. Strážci zákona během minulého a tohoto měsíce zavítali na zhruba šedesát honů, kde prohlíželi zbraně, lovecké lístky nebo zbrojní průkazy.

Myslivce také čekala dechová zkouška na alkohol. Tyto kontroly dopadly až překvapivě dobře, říká policejní mluvčí Marta Vlachová. „Letos pouze v jednom případě na Prostějovsku policisté zjistili alkohol u jednoho myslivce. Muži naměřili 0,56 promile alkoholu. Strážci zákona přestupek vyřešili na místě blokovou pokutou pět tisíc korun,“ vysvětlila Vlachová.

Policisté v kraji v souvislosti s myslivci vyšetřovali tragickou událost naposledy letos v září. V katastru obce Medlov na Olomoucku zemřel při lovu daňků dvaadvacetiletý muž. Objevili ho jeho dva kolegové, měl střelné poranění hlavy. Podle policistů šlo zřejmě o nešťastnou událost, případ však dosud neuzavřeli. Postřelením jednoho myslivce skončil hon také loni v katastru Nezamyslic na Prostějovsku. Starší muž byl zasažen při lovu broky do břicha a nohou, byl převezen do nemocnice.

Gabriela Adámková

autor: pol
Spustit audio