Zoo Praha představí na Nový rok gepardí dvojčata

29. prosinec 2011

Pokud se chystáte na Nový rok do pražské zoo, budete mít jedinečnou příležitost obdivovat nový přírůstek – gepardí dvojčata Kito a Kubanga. Mladí samci dorazili do Prahy ze zoo v Norimberku těsně před koncem roku a návštěvníkům se poprvé představí v neděli 1. ledna 2012 ve 13 hodin na pahorku vedle Pavilonu kočkovitých šelem.

Pro všechny milovníky zvířat, kteří se na mladé gepardy přijedou podívat, přichystala pražská zoo překvapení – parkovné bude na Nový rok výjimečně zdarma. Všichni, kteří nepřeženou silvestrovské oslavy, budou moci přijet do zoo pohodlně autem a navíc u výběhu gepardů obdrží nealkoholický dárek!

Kito a Kubango se narodili 5. dubna 2010. Jejich matkou je téměř šestiletá Kelly, otcem devítiletý Turbo. V Praze se stanou základem budoucí chovné skupiny, kterou by v dalších letech měly doplnit mladé samice.
Chov gepardů v Zoo Praha sahá až do jejích počátků. Od roku 1933 zde byl chován první samec Miňon. K prvním odchovům došlo na přelomu 60. a 70. let. Zoo Praha tehdy rozmnožovala gepardy jako jedna z prvních zoologických zahrad světa.

Gepardi se představí na Nový rok na pahorku u Pavilonu kočkovitých šelem
autor: Zoo Praha
Spustit audio