Rekordy v Zoo Děčín

3. leden 2012

93080. Tak přesně tolik lidí si v roce 2011 našlo cestu do děčínské zoo. Padla tak historický rekord návštěvnosti nejsevernější zoo České republiky.

Devadesátitisícovou hranici návštěvnosti se zoo v posledních letech podařilo překonat jen v roce 2007, kdy do zoo zavítalo 90428 příchozích, a v roce 1972, kdy statistiky hovoří o 91 000 návštěvníků. Nejsilnějšími měsíci byly tradičně měsíce hlavní sezony červenec a srpen, oproti roku 2010 ale výrazně vzrostla návštěvnost také během posledních dvou měsíců roku, kdy si cestu za zvířátky našlo skoro 5500 lidí. Návštěvu oddělené Expozice Rajské ostrovy v centru města si nenechalo během uplynulého roku ujít téměř 23 000 lidí.

Nejnavštěvovanější akcí se stala Strašidelná zoo, listopadová akce s tradičním lampionovým průvodem, dlabáním dýní a spoustou strašidel. Do zoo se přišlo bát téměř 1200 lidí.

Sovice sněžní s mládětem

Lidé přicházeli ale především za zvířaty. Během celého roku se jich v zoo a v Rajských ostrovech narodilo celkem 64, nejvýznamnějším odchovem byla 4 mláďata outloně malého. Expozice rozšířilo také několik nových druhů – takin indický, prasata visajanská (jediná v ČR), kolpík bílý, leskoptev tříbarvá nebo lori zelenoocasý. A přibylo i několik zvířat dlouhodobě chovaných druhů jako například klokan parma, lama vikuňa, majna Rotschildova, sokol stěhovavý, sokol nebo mravenečník velký.

autor: Zoo Děčín
Spustit audio