Setmělým skleníkem s baterkou

4. leden 2012

Téměř 2000 lidí už znají setmělý skleník Fata Morgana. Od ledna mají možnost večerních prohlídek další návštěvníci Botanické zahrady hl.m. Prahy v Troji, letos totiž pokračuje už třetí ročník této oblíbené akce.

Skleník Fata Morgana je unikátní stavba s rozlohou 1750 m2. Je jedinečný jak svým originálním architektonickým řešením, tak výsadbami. Interiér skleníku je rozdělen do tří samostatných částí s rozdílnou teplotou a vlhkostí vzduchu, v nichž se návštěvník postupně seznamuje s rostlinstvem tropického a částečně i subtropického klimatického pásma.
Málokdo z návštěvníků zná skleník noční, jehož atmosféru dokresluje tajemno umocněné osvětlením. Během noci intenzivněji voní některé druhy rostlin a celý interiér prostupuje tajemná atmosféra setmělého pralesa, naplněná kuňkáním desítek drobných tropických žabek.

„Tímto nevšedním zážitkem mnoho lidí obdarovává své známé,“ prozrazuje vedoucí průvodců Eva Vítová, která za dva ročníky této akce zajistila noční prohlídku pro téměř 2000 zájemců.

Noční prohlídka skleníkem trvá 1 hodinu a skupina s průvodcem čítá maximálně 20 lidí (podle zájmu bude vypraveno více skupin). Další informace najdete zde.

Skleník Fata Morgana po setmění

Noční provázení Fata Morganou: 6. ledna – 24. února 2012, vždy pouze v pátek, BZ Troja – skleník Fata Morgana. Vycházíme v 19 hodin.
Své místo ve výpravě si rezervujte na telefonním čísle 603 582 191 – PhDr. Eva Vítová, nebo pište na eva.vitova@botanicka.cz.

autor: Botanická zahrada hl. m. Prahy
Spustit audio