Sloni si pochutnají na vánočním stromu ze Staroměstského náměstí!

4. leden 2012

Zubři, losi, sloni a papoušci ara dostanou od chovatelů výjimečnou lahůdku – vánoční stromky.

Stejně jako minulý rok bude největší strom ze všech českých náměstí rozřezán a převezen do pražské zoologické zahrady, jejíž obyvatelé si na něm už tento čtvrtek pochutnají. Zvířata si dají nejen větve dvacetimetrového smrku ze Staroměstského náměstí, ale také vánoční stromky, které si nikdo nevybral, a zůstaly prodejcům ve skladech.

Symbol Vánoc zpracují zubři, losi, arové a samozřejmě také sloni, pro které jsou jehličnany vítaným zpestřením jejich jídelníčku. Darované stromky poslouží v zahradě nejen jako krmení, ale i jako podestýlka.

Vánoční stromky od lidí, kvůli možným nebezpečným zbytkům na větvích, pražská zoo nepřímá, ale zato je velmi vděčná za krmivo, které návštěvníci a přátelé zahrady nanosili během svátků.

Návštěvníci během vánočního týdne našim zvířatům přinesli 1750 kilogramů potravin, z toho jen na Štědrý den 1200 kilogramů. Z více než dvou třetin šlo o ovoce a zeleninu. Za takto projevený zájem o naše zvířata jsme velice vděčni,“ prohlásil o štědré vánoční nadílce ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Potravinové dary jsou zkrmovány průběžně, ale na komentovaná krmení vánočními stromky se mohou návštěvníci přijít podívat 5. ledna dopoledne.

Krmení stromky proběhne v časech:

9.30 zubři
10.00 losi
10.30 sloni
11.00 arové

autor: Zoo Praha
Spustit audio