Teplice zvládly duel s druhým Jabloncem

Fotbalisté Teplic jsou půlmistry Gambrinus ligy. I po patnáctém kole, které týmy odehrají až po reprezentační přestávce, totiž povedou tabulku. A to díky vítězství ve šlágru 14. kola nad Jabloncem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kádr ligového mužstva FK Teplice pro podzimní sezonu 2009

Kádr ligového mužstva FK Teplice pro podzimní sezonu 2009 | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Fotbalisté Sparty i Slavie mají ještě zápasy čtrnáctého kola Gambrinus ligy před sebou, sešívaní hostí v pondělí Plzeň a tým z Letné se představí na hřišti Slovácka. Nic to ale nezmění na tom, že v čele tabulky zůstanou po tomto a také i příštím kole Teplice, které v přímém souboji o první místo porazily Jablonec 1:0, a tím si už v předstihu zajistily titul půlmistra.

Za začátku to vypadalo na pořádný průšvih, moderátor utkání se může přetrhnout, ale na ozvěnu z prořídlých ochozů čeká marně, takže se dostává do komické situace, kdy si sám odpovídá na své pobídky ke skandování.

Jenže nakonec to zase tak špatné nebylo. Utkání o čelo tabulky sledovalo přes 6 tisíc lidí, což je na teplické poměry nadprůměrná návštěva. A spokojený byl i záložník Jablonce Marek Jarolím, protože v hledišti našel i početnou skupinu svých fanoušků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlédnutí za zápasem kola

,,Z Jablonce přijelo docela dost fanoušků, toho si vážíme. Ale slušela by tomu lepší atmosféra," myslí si Jarolím.

Kritičtější pohled na celkovou atmosféru má hned několik příčin. Jednak Marku Jarolímovi dobře slouží paměť, takže si vybavuje, jak to vypadalo v Edenu, když hrál ještě za Slavii.

Chodí čím dál více diváků

Teplický záložník Štěpán Vachoušek je v tomto směru mnohem méně náročný. Prvních vlaštovek si všímal už během minulého domácího zápasu s Mladou Boleslaví, fanoušky chválil i po utkání svého týmu v Kladně, a udělal to i teď po duelu o první místo v tabulce s Jabloncem.

,,Klobouk dolů před nimi, že přišli - byli výborní. Držíme se tam, kde to asi nikdo nečekal a stojí za tím hodně práce. Navíc hrajeme fotbal, který se lidem líbí," odůvodňuje Vachoušek.

Lidé, kteří dali přednost přímé návštěvě stadionu před pohodlím svého domova, či víkendovým nakupováním, to vidět mohli, byť tentokrát teplickým fotbalistům soupeř neumožnil předvést obvyklý výkon. Vítězství tak zařídila vlastně jen jediná povedená rána.

Nevšední gól

,,To jsem nečekal. V životě jsem takový gól nedal," jásal po zápase šťastný střelec Aidin Mahmutovič. Statistici mu ale zřejmě gól upřou, protože si míč do branky po odrazu od břevna nešťastně srazil jablonecký brankář. Právě Michal Špit se po utkání svým spoluhráčům omlouval, ale podle trenéra Františka Komňackého ani neměl proč.

,,Ta střela byla nepříjemná, točila se, " hájil svého gólmana František Komňacký.

Přesto se zdálo, že se střela rozhodně chytit dala. Vůbec jablonecký trenér si pozitivní tón udržel během celého hodnocení podzimního šlágru. Narozdíl od jiných zápasů, ve kterých třeba jeho svěřenci vyhráli.

,,Třeba v Brně a v Olomouci jsme podali mnohem horší výkon, ale paradoxně jsme tam vyhráli," ukazoval Komňacký. Ostatně i z teplických řad se ozývá, že byl Jablonec zatím nejtěžším podzimním soupeřem.

,,Hráli výborně, mají výborný tým a je vidět, že jsou právem tak vysoko," potvrzuje Štěpán Vachoušek, záložník týmu, který se už definitivně stane podzimním půlmistrem.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme