Absence ČT Sport HD ve službě freeSAT vzbudila se startem MS v hokeji opět emoce

9. květen 2016

Cílem „nájezdu“ kritiků z řad zákazníků satelitní služby freeSAT se stal její oficiální profil na sociální síti Facebook.

Satelitní operátor freeSAT, jehož provozovatelem je společnost UPC DTH, dlouhodobě svými kroky potvrzuje, že je službou spíše pro maďarské zákazníky. Jedním z důkazů tohoto tvrzení je skutečnost, že doposud v nabídce freeSATu chybí stanice ČT Sport ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), tedy televize, která je dostupná bezplatně v nabídce pozemního digitálního vysílání (DVB-T). Digi TV, nová platforma Flix TV i Skylink tuto stanici nabízejí. Klienti freeSATu mají k dispozici pouze klasickou (SD) verzi tematického kanálu České televize. Tento krok dlouhodobě čas od času vzbuzuje u jeho zákazníků emoce. Ty se opět oživily se začátkem hokejového šampionátu, který ČT Sport vysílá.

Cílem „nájezdu“ kritiků z řad zákazníků satelitní služby freeSAT se stal její oficiální profil na sociální síti Facebook. Komentáře klientů postup operátora označují za pohrdání a často se zde objevují také zmínky o přechodu ke konkurenci, ať už jde o operátora Skylink, případně IPTV službu O2TV. Z programů České televize jsou v nabídce freeSAT pouze kanály ČT 1 HD a ČT 2 HD. ČT Sport HD se u zmíněného operátora objevil loni, ovšem pouze během hokejového šampionátu, tedy v době od 1. do 18. května. UPC DTH nenabízí klientům například ani kanály Nova Cinema HD, Fanda HD, Prima Cool HD, Barrandov HD a další. Počet klientů službě však trvale roste - na konci loňského roku jich bylo 120 tisíc. Pokud ale bude firma nadále uplatňovat tuto politiku, bude hnát zákazníky sama ke konkurenci.

autor: lukpo
Spustit audio