Alice Nellis natáčí na Zvíkově pohádku Sedmero krkavců. V hlavní roli hraje Martha Issová

19. září 2014

Pro herečku Marthu Issovou je to jedno z nejnáročnějších natáčení, pro režisérku Alici Nellis jedna z nejkrásnějších památek. Filmový štáb natáčí v těchto dnech na hradě Zvíkov Sedmero krkavců.

Issová zde hraje Bohdanku, která se snaží zachránit své zakleté bratry. Hrad Zvíkov u Orlické přehrady se kvůli tomu změnil k nepoznání, všude stojí kamery, velká světla a běhá plno lidí. „Ještě jsem nezažila náročnější práci,“ říká o natáčení Martha Issová.

Pohádku Sedmero krkavců už zrežíroval Ludvík Ráža. Alice Nellis vychází z předlohy Boženy Němcové. Premiéru by měla mít v únoru v kinech a v televizi pak o příštích Vánocích. Kvůli natáčení Sedmera krkavců je zavřený hradní palác hradu Zvíkov, ale jinak se návštěvníci do areálu hradu dostanou a mohou si ho projít. Od 29. září bude také palác běžně přístupný veřejnosti.

Jihočeské památky se letos staly kulisou pro historické filmy i pohádky už několikrát. V srpnu a září byl filmový štáb například na hradě a zámku v Českém Krumlově, kde belgická produkce natáčela historický film Císař.

Natáčení pohádky Sedmero krkavců na hradě Zvíkov
autor: Romana Lehmannová
Spustit audio