Amazon Prime Video má první titul v češtině, za Netflixem však značně zaostává

28. červen 2017

Nevýhodou portálu Amazonu, který koncem loňského roku globálně expandoval, je chybějící selekce titulů podle jazyka, případně dalších kritérií.

Americká on-line videopůjčovna Amazon Prime Video, která od konce loňského roku působí také na našem trhu a na sousedním Slovensku, zařadila do své nabídky první titul lokalizovaný do češtiny, a to nejen formou titulků, ale i dabingu. Jedná se o seriál Fear the Walking Dead, který dějově předchází Živým mrtvým. Na lokalizaci titulu upozornil na sociální síti Twitter Tomáš Vyskočil ze serveru Filmtoro.cz.

Vyskočil na lokalizovaný titul narazil více méně náhodou, když si procházel novinky, které Amazon v průběhu června do nabídky přidal. Oproti své konkurenci Netflixu má však tato videopůjčovna v počešťování titulů značné zpoždění. Netflix nabízí svým zákazníkům s českými titulky téměř stovku filmů a seriálů včetně originální produkce. Dalších sedm titulů včetně snímku Lída Baarová je pak opatřeno i českým audiem. Na rozdíl od Netflixu nemá Amazon možnost selekce titulů podle lokalizace, takže případné hledání takto zařazených novinek bude v jeho katalogu poměrně problematické.

autor: lukpo
Spustit audio