Americká služba Netflix zvýší v některých zemích včetně Evropy cenu předplatného

6. říjen 2017

Netflix oznámil, že nové ceny by měly platit od 19. října a služba zákazníkům dá třicet dní na rozhodnutí, zdali na ně přistoupí.

Americká on-line videopůjčovna Netflix se připravuje na navýšení předplatného v některých zemích. Půjde konkrétně o USA a část Evropy. Jmenovitě se hovoří o Francii, Velké Británii a Německu. Firma to oznámila ve čtvrtek. Ceny ve Spojených státech se zvyšovaly naposledy před dvěma lety. Zatímco cena za základní nabídku má zůstat zachována, o dolar povyskočí obsah v HD rozlišení a hodnotu 13,99 USD má mít nejvyšší tarif s UHD obsahem.

Netflix oznámil, že nové ceny by měly platit od 19. října a služba zákazníkům dá třicet dní na rozhodnutí, zdali na ně přistoupí. Volbou může být i přechod na novou variantu, případně úplné zrušení služby. Vzhledem k tomu, že americká služba funguje na bázi měsíčního předplatného, žádné sankce nehrozí. Nutné není podepsání ani žádné smlouvy. Zvýšení cen za předplatné chce Netflix promítnout nejen do investic týkající se původní tvorby, ale také uvedení nových funkcí a vylepšování systému umělé inteligence na doporučování obsahu.

autor: lukpo
Spustit audio