Angel Radio připomene Crosbyho památku, oslaví 85. výročí jeho prvního vystoupení

28. duben 2016

Jde o vůbec první britskou rozhlasovou stanicí, která je orientována čistě na nostalgické vzpomínky a informační servis.

Od 1. května bude možné v rámci digitální distribuce DAB+ naladit ve Velké Británii rozhlasovou stanici Angel Radio, která se zaměří výhradně na tvorbu Binga Crosbyho, jednoho z nejpopulárnějších amerických zpěváků a herců dvacátého století. Posluchači z České republiky, kteří by o toto speciální vysílání projevili zájem, ji budou moci naladit prostřednictvím internetu na webových stránkách. Stanice odstartuje při příležitosti stotřináctých narozenin, které by Crosby oslavil, a pětaosmdesátého výročí od jeho prvního veřejného rozhlasového vystoupení.

Angel Radio je vůbec první britskou rozhlasovou stanicí, která je orientována čistě na nostalgické vzpomínky a informační servis. Ve vysílání převládá hudba zejména z let dvacátých až šedesátých 20. století. Překvapením je, že ačkoliv je stanice orientována zejména na starší posluchače, získala si oblibu i u těch mladých, kteří v retro stylu našli zalíbení. Angel Radio má k dispozici téměř 140 tisíc záznamů z dob minulých, k nimž nabízí přístup také on-line. Je nejstarší komunitní rozhlasovou stanicí ve Velké Británii. Její historie sahá do začátku milénia, konkrétně do roku 2002.

Zdroj: ryeandbattleobserver.co.uk

autor: lukpo
Spustit audio