Anonym ohlásil bombu na pražském hlavním nádraží, vlaky nejezdily téměř hodinu

Anonym ohlásil, že se na pražském Hlavním nádraží nachází bomba. Proto se policie uzavřela celé nádraží. Vlaky nejezdily necelou hodinu, žádná výbušnina se nenašla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha Hlavní nádraží

Praha Hlavní nádraží | Foto: Filip Jandourek

"Opatření bylo ukončeno v 19:30," řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. "Nyní pátráme po muži, který šířil poplašnou zprávu a oznámení učinil."

Mluvčí Českých drah Radek Joklík Zpravodajskému webu ČRo řekl, že dálkové vlaky, které obvykle končí na hlavním nádraží, byly odkloněny do Holešovic či Libně. "A vlaky, které z Prahy hlavního nádraží odjíždějí obvykle, čekaly na obnovení provozu."

OBRAZEM: Zchátralé plastiky a padající omítka. Fantovka září, část hlavního nádraží ovšem dál straší

Číst článek

Podle Marka Illiaše ze Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) policie uzavřela nádraží v 18:40. "Bylo uzavřené do doby, než jsme dostali svolení od policie, že můžeme obnovit provoz," dodal Illiaš.

Podle policejního mluvčího Daňka není podobná situace na pražském hlavním nádraží neobvyklá. To potvrzuje také mluvčí Českých drah. "Stává se to čas od času, to je pravda," dodal.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme