Antenne Bayern ukončila paralelní distribuci, pokračuje v DAB+ pouze na kanálu 11D

29. září 2017

Paralelní distribuce byla pozůstatkem změn, které proběhly v bavorských rozhlasových multiplexech v uplynulých měsících.

Nejposlouchanější bavorská rozhlasová stanice Antenne Bayern ukončila paralelní distribuci v rámci digitálního pozemního vysílání DAB+. Nově je tento okruh dostupný pouze v rámci multiplexu Bayern na kanálu 11D. Zde je stanice dostupná vedle okruhů bavorského veřejnoprávního rozhlasu. Antenne Bayern byla donedávna například k dispozici také v rámci regionálních DAB+ sítí, které jsou zachytitelné i na omezeném území Čech.

Paralelní distribuce byla pozůstatkem změn, které proběhly v bavorských rozhlasových multiplexech v uplynulých měsících. Cílem bylo, aby posluchači nepřišli o nejoblíbenější bavorskou stanici a měli dostatek času na přeladění svých přijímačů. Pokrytí v rámci digitální sítě Bayern (dříve BR Bayern) zajišťuje kvalitní signál prakticky pro celé Bavorsko. Na území Čech je okruh dostupný digitálně zejména na západě republiky a v horských oblastech. V multiplexu je mu vyhrazen datový tok 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio